Sander Sagosen vräker sig fram och vänder mot Brasilien. Foto: TT

Norska handbollsherrar vände mot Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Norska herrlandslaget fick en drömstart i OS-handbollen i Tokyo. Norge vände och vann premiären mot Brasilien med 27–24.

– Vi visar klass och höjer oss, säger den norske stjärnan Sander Sagosen.

Norrmännen låg under i halvlek med 12–13. Men efter paus hämtade sig laget och vann turneringens första match med tre bollar. Den norska stjärnan Sander Sagosen gjorde sitt första mål först efter 17 minuter.

Han hade då gjort fyra tekniska fel och missat fyra skott.

Tokyo 2020

– Jag är med på planen för att spela handboll och för att göra mål. Om jag inte gör det har jag inte där att göra, säger Sagosen till NTB.

Fyra mål på tio minuter

Men i andra halvlek visade han sig från sin bästa sida med fyra mål inom loppet av tio minuter. Han blev till slut bäste målskytt i matchen med åtta mål.

– Det var ingen fin start, det var det inte. Men det är lite så det är. Det var tidigt på morgonen och det är en ny situation att stå i en OS-match, men vi visar klass och höjer oss och tar det, säger Sagosen till NTB.

Övriga lag i Norges grupp är Frankrike, Argentina, Tyskland, Spanien Klockan 07.15 svensk tid spelar svenska herrarna premiär mot Bahrain.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet