Sander Sagosen Foto: TT Nyhetsbyrån

Norska stjärnan Sagosen: ”Blir ett fysiskt krig mot Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Norge gjorde vad man skulle och slog Egypten med 32-28 ihandbolls-VM. Nu väntar Sverige ikväll i en nyckelmatch.

– Det blir ett fysiskt krig och det gillar jag, säger norske storstjärnan Sander Sagosen. 

Sagosen gjorde 10 mål mot Egypten och lyfte sitt lag som fick slita mer än väntat för segern. Matchen mot Sverige ikväll kan mycket väl kan avgöra vilket av lagen som går till semifinal. Troligen tillsammans med Danmark som slog Norge med 30-26.

– Klart det vore extra skönt slå Sverige. De har varit bra men det vore oerhört skönt slå ut dem i mellanrundan, säger Sagosen. som SVT:s expert Magnus Grahn anser vara världens bäste handbollsspelare.

Handbolls-VM

Den norske stjärnan valde att inte beklaga sig över spelschemat, trots att Norge bara får vila 19,5 timme tills avkast ikväll.

– Visst är det en fysisk belastning men det är inget att lägga energi på nu. Jag känner mig fräsch och sa till coachen att jag kunde vara kvar på plan så länge det behövdes, säger norrmannen.

Matchen drar igång 18.00 och du ser den i TV3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet