Kristianstads Olafur Gudmundsson. Foto: Bildbyrån

Ny tung förlust för Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad verkar inte ha hittat rätt i säsongsinledningen i handbollsligan. Kvällens förlust mot Skövde var lagets tredje på fyra matcher. Skövde tog tidigt ledningen och vann med 23-18.

Fallet från toppen är hårt. På kort tid har Kristianstad gått från att dominera svensk handboll till att husera i handbollsligans mitt.

Kvällens match mot Skövde blev lagets tredje förlust på fyra matcher och just nu är storklubben i rejäl brygga.

Jack Thurin och Richard Hanisch visade vägen när bortalaget Skövde tidigt kom upp i en komfortabel ledning som höll hela vägen till vinst 18–23. Men Hanisch tror inte att Kristianstads formsvacka kommer att hålla i för alltid.

– De bygger nytt, med ny tränare och spelsystem och det tar tid, tids nog kommer de bli strået mycket mycket bättre, säger han till C More.

Skövde har också haft en svängig start på säsongen. Två tunga bortasegrar mot serieledande Alingsås och Redbergslid har blandats med snöpliga hemmaförluster

– Vi har tagit fyra tunga poäng på bortaplan i år men tappat en del hemma, säger Hanisch som tror att försvarsspelet blir nyckeln till framtida segrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.