Nytt covidfall i EM-truppen – Daniel Pettersson har testat positivt Foto: Bildbyrån

Nytt covidfall i EM-truppen – Chrintz ersätter

Uppdaterad
Publicerad

Högersexan Valter Chrintz ansluter till den svenska EM-truppen under dagen och spelar redan mot Tjeckien i kväll. Detta efter att Daniel Pettersson testat positivt för covid-19, det meddelar Handbollsförbundet på sin hemsida.

Svenska handbollslandslaget har fått ytterligare ett positivt covidfall i EM-truppen. I fredags testades Max Darj positivt och missade matchen mot Spanien senast. I går kväll kom nästa positiva test för en spelare i landslaget. Daniel Pettersson har testat positivt. Därför kallar nu handbollslandslaget in Valter Chrintz som ersättare.

Chrintz ansluter tilll Bratislava under dagen, och är spelklar till kvällens match mot Tjeckien.

–  Det är som en final i kväll där vi spelar om en plats i huvudrundan. Vi kommer att göra vad vi kan för att få Valter spelklar till kvällens match, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

”En ära”

Valter Chrintz har spelat 27 A-landskamper och var med i EM 2020 och VM förra året där Sverige tog silver.

– Det fanns ingen tvekan när jag fick samtalet igår kväll, utan jag ser fram emot att spela EM och försöka hjälpa Sverige framåt i turneringen. Det är en ära att representera Sverige. Jag tror och hoppas på svensk seger i kväll och att vi därmed får spela huvudrundan, säger Chrintz.

Sverige möter i kväll Tjeckien i gruppspelets sista omgång och behöver en seger för att gå vidare till huvudrundan.

Klipp: Sverige förlorade mot Spanien i handbolls-EM (15 jan)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.