Andreas Palicka blev matchvinnare. Foto: Bildbyrån

Palicka räddade svensk seger i slutsekund

Uppdaterad
Publicerad

En OS-premiärmatch mot Bahrain som Sverige på förhand skulle vinna relativt enkelt.

Men handbollsherrarna möttes av tufft motstånd och låg under fram till slutminuterna.

Till slut lyckades Sverige ändå ta ledningen och efter att Palicka räddat en straff i slutsekunderna var segern ett faktum.

I premiärmatchen mot Bahrain var Sverige förhandsfavoriter att vinna. Men matchbilden blev inte som tänkt när Bahrain bjöd på tufft motstånd. Sverige startade matchen starkt, men tappade snabbt ledningen och sedan var det Bahrain som styrde matchen.

Sverige låg under i halvlek och hela första delen av andra halvlek. I slutminuterna lyckades Sverige ta ledningen med ett mål som de sedan lyckades hålla tack vare en straffräddning av Andreas Palicka.

Tokyo 2020

Räddningen

Palicka byttes ut i paus men kom sedan in till straffen. När han räddade straffen i matchens slutsekunder såg han till att Sverige vann med 32-31 mot Bahrain.

– Jag fick plocka fram den erfarenhet jag har. Jag valde att hålla mig iskall och röra mig så lite som möjligt, säger Palicka till Discovery+.

Han kritiserar Sveriges spel och tycker att de har 100 procent att förbättra till nästa match.

– Vi hade inte kontroll på matchen. Vi vann med tur och har 100 procent att förbättra. Det enda vi är nöjda med denna match är resultatet, säger han. 

”Chockade oss”

Palicka berömmer motståndarlaget och säger att de chockade Sverige.

– Vi stod alldeles för individuellt bakåt och hittade inte gemenskapen. Det kändes som vi spelade på halva planen hela tiden.

Härnäst ställs Sverige mot Japan den 26 juli. Efter det väntar Portugal och Egypten innan de avslutar gruppspelet med en match mot Danmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet