Linnea Torstensson och Per Johansson i Bukarest. Foto: BILDBYRÅN

Per Johansson lämnar storklubben – efter märkliga slutet: ”Jäkligt surt”

Uppdaterad
Publicerad

Per Johansson lämnar storklubben CSM Bukarest. Men slutet i den rumänska storklubben blev bittert för handbollstränaren.

– Det är någon form av vänskapskorruption, säger han till SVT Sport.

I februari återvände Per Johansson till storklubben och damerna i CSM Bukarest för tredje gången då han skrev på för ett kontrakt som sträckte sig säsongen ut. Men på grund av coronakrisen blev det en kort sejour för Johansson – och slutet blev extra bittert.

Hans klubb CSM Bukarest och SCM Râmnicu Vâlcea hade båda 43 poäng. Men trots att Râmnicu Vâlcea hade en match mer spelad valde ligan att dela ut seriesegern och Champions League-platsen till Vâlcea.

Corona och idrott

– Den matchen som vi skulle ha spelat var mot sämsta laget i serien, och dessutom hade vi fler poäng i snitt. Hur man än räknar och på vilket sätt man räknar går det aldrig att få fram att Râmnicu Vâlce ska vinna. Men på någon form av rumänskt manér vann inte Bukarest och de tog också Champions League-platsen, säger Per Johansson till SVT Sport och fortsätter:

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är någon form av vänskapskorruption, och det har ingenting med idrott att göra.  Sedan kommer säkert att Bukarest få en plats i Champions League då de delar ut många fribiljetter, säger han.

”Just nu är livet väldigt tråkigt”

Att Per Johansson lämnar Bukarest var klart redan innan det bittra slutet. Förutom att han lämnar Bukarest tränar han fortsatt Montenegros damer som slutade femma i VM i Japan. Där besegrade Johansson bland annat Sverige. Det stora målet var att kvala sig till OS, men det uteblev på grund av coronakrisen.

– Jäkligt surt, faktiskt. Sedan hade vi kvartsfinal i Champions League att se fram emot med Bukarest. Det var jäkligt mycket för mig med två lag att uppleva med något enormt med fullsmetade upplevelser.

Vad händer härnäst för dig?

– Just nu är livet väldigt tråkigt eftersom att jag gick miste om alla dessa upplevelser. Sedan så vet ju faktiskt inte vi vad nästa grej är om vi ska vara riktigt ärliga. Sedan får vi se eftersom att jag alltid är öppen för klubblag också.

Klipp: Per Johansson om tuffa ledarkulturen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet