Sävehofs ynglingar briljerade i rysare

Är det så att Sävehof håller på att bygga ett nytt storlag? Ja, det ser onekligen ut så. Knappt en spelare är äldre än 25 år men ändå spelar de stor handboll. Men en betryggande ledning mot Önnered blev till slut en rysare även om Sävehof höll undan och vann med 23-21.

När Sävehof efter ett gastkramande slut besegrade Eurofarm Rabotnik i Champions League var det 18-åringen Emil Berlin som klev fram med tre mål.

Mot Önnered, i det som till slut blev en rysare, var hjältarna något äldre. Sebastian Karlsson, 24, inledde den andra halvleken med att ösa in mål, fyra stycken och den något yngre Gzim Salihi, 21, klev fram när det blev spännanade på slutet.

För spännande blev det, trots att Sävehof hade en sjumålsledning. Önnered hittade rätt mot det unga Partille-lagets defensiv i den andra halvleken och med bara två minuter kvar var laget bara ett mål upp, 21-22.

Edvardsson avgjorde

Då visade Sävehof, trots sin ungdomlighet, prov på rutin och fick tiden att gå. Till slut vann Sävehof med 23-21 – de två sista målen i Sävehof gjordes av, just det, seriens yngste lagkapten – Jonathan Edvardsson, 22.

– De fick ett bra flow i andra medands vi var för oorganiserade – men vi lyckades hålla ut, säger Adam Blanche till C More.

I den andra matchen vann Lugi mot Malmö med 26-24.