Foto: C More/Bildbyrån

Skandalmatchen: Så ska Scandinavium göras spelbar

Publicerad

Efter den avbrutna matchen förra veckan mellan Redbergslid och Skövde vidtas nu en del åtgärder för att göra Scandinavium spelbart.
Matchen avbröts för att kondens bildades på golvet.

– För att underlätta ventilationen väljer vi att montera ned hockeysargen och att inte rama in planen med några draperier från taket, säger Christer Falk, avdelningschef på Got Event.

Kondensen i arenan, där det vanligtvis spelas ishockey, berodde på att fuktig luft kom in i arenan.

– Att kondens bildas i en ishall vid denna tid på året är inget ovanligt. Normalt sett hanterar vi det genom att öka ventilationen och höja temperaturen i arenan. Av olika anledningar lyckades vi tyvärr inte riktigt med det vid den senaste matchen, fortsätter Falk.

”Om det är vad som krävs för att undvika kondens så är vi positiva”

För att göra arenan spelbar kommer upplevelsen i arenan blir sämre, menar Falk.

– Det är klart att dessa åtgärder leder till en något sämre evenemangsupplevelse men om det är vad som krävs för att undvika kondens så är vi positiva, säger Carl Magnus Källfelt, Redbergslid IK:s ordförande.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Match fick brytas – spelarna halkade omkring Foto: C More/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer