Stornationen Frankrike är ute ur handbolls-EM. Foto: Bildbyrån

Skrällen: Storlaget Frankrike utslaget ur EM

Uppdaterad
Publicerad

Efter premiärförlusten mot Portugal var den handbollsmässiga stormakten Frankrike piskade att vinna mot Norge för hålla sig kvar i turneringen. Men efter en svängig kvällsmatch som slutade 28-26 i norsk favör står det nu klart att Frankrike är utslagna.

– Det är en jätteskräll att Frankrike, den världsnationen, lämnar redan i gruppspelet. Det är oerhört förvånande, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

2017 stod Frankrike på toppen handbollsvärlden när man på hemmaplan bärgade världsmästerskapstiteln. Nu, tre år senare, gör Frankrike sitt sämsta resultat sedan EM i Italien 1998 och åker ut redan innan huvudrundan. Problemen började redan i premiärmatchen när ”Les Bleus” mötte den på pappret svagare nationen Portugal med 25-28.

I kväll var fransmännen tvingade att vinna mot tuffa Norge för att överleva i mästerskapet. Frankrike hade ledningen i paus och ledde som mest med tre bollar i den andra halvleken. Men Norge och storstjärnan Sander Sagosen hade mer att säga till om. Norge gick i kapp och sen också förbi och vann till slut med 28-26.

– Att man förlorar mot Norge, det är inte så mycket att säga om. För Norge ska man ha klart för sig är väldigt väldigt bra, och i sin hemmaborg är de svåra och tas med. Men det är förvånandsvärt illa från Frankrikes sida att förlora mot Portugal, det måste man ju säga. Det är en av de större skrällarna de senaste åren, säger SVT Sports expert Magnus Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet