Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jim Gottfridssons Flensburg förlorade överraskande mot Ystads IF. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån, Rörligt SVT

Skrällseger för Ystads IF när Flensburgs Jim Gottfridsson var tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelade Jim Gottfridsson handboll sin hemstad Ystad igen, för första gången sedan 2013.

Då blev det en skrällseger för hans forna lag.

Ystads IF slog nämligen det tyska storlaget Flensburg med 30–26.

– Vi är det sämre laget, egentligen ingen spelare som kommer upp i nivå, ingen som förstår allvaret, säger Gottfridsson till SVT Sport.

30-årige Gottfridsson fick stora hyllningar av de 2 465 åskådarna i den utsålda arenan när han presenterades inför matchen, med ett stort leende på läpparna.

Men lika roligt blev det inte för den svenske landslagsstjärnan under matchen. Ystad tog kommandot ungefär halvvägs in i den första halvleken, då de gick upp till en femmålsledning.

Segerresultatet: 30–26

Den ledningen släppte de sedan aldrig. Flensburg närmade sig visserligen i slutminuterna, men ikapp kom de aldrig. När de 60 minuterna var slutspelade visade resultattavlan 30–26 i hemmalagets favör, och Flensburgs första förlust i vinterens European Leage var ett faktum.

– Det var inte mycket som klaffade i dag. Men så blir det när man kommer hit som ett världslag som vi, med arrogans och näsan i vädret och inte beredd att ta jobbet, säger Gottfridsson till TV10.

– De gör ju mål från överallt! Det får inte hända, vi släpper ju in 17 i första. Inget ont om Ystad, men det är fruktansvärt dåligt.

Han var dock glad och tacksam över mottagandet från publiken.

– Fantastiskt! Den här staden betyder extremt mycket för mig. Hit vill man flytta, så sånt här mottagande gör mig oerhört tacksam.

Sex omgångar återstår

Ystad, som länge stod för en toppinsats – framför allt försvarsmässigt – är noterade för två segrar och två förluster hittills.

– Vi är rätt konsekventa i dag, säger Kim Andersson nöjt.

Sex omångar återstår av gruppspelet.

European League är den näst högsta europeiska klubblagstävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.