Carin Strömberg i aktion. Foto: Bildbyrån

Speldirigenten efter succén: ”En dröminledning”

Uppdaterad
Publicerad

Inför mästerskapet fanns frågetecken kring platsen som Bella Gulldén lämnade efter sig.

Svaret har varit ett utropstecken: Carin Strömberg, 28, som lett laget i de två första vinsterna.

– Allt som allt är jag väldigt nöjd och glad, säger hon till SVT Sport.

Dagen efter den imponerande segern mot Ryska olympiska kommittén med storartade 36-24 når SVT Sport hjärnan bakom succén . Hon är, tillsammans med landslagskamraterna, på plats på herrarnas match mot Portugal.

Och det är en nöjd Carin Strömberg som summerar de svenska handbollsdamernas mästerskap hittills.

Tokyo 2020

– Det är superhärligt, en dröminledning. Om vi hade sagt innan att vi skulle vinna mot ryssarna i går så hade vi nog varit jävligt nöjda – och det är vi ju också. Det känns väldigt bra, samtidigt vet vi att alla kan slå alla i gruppen och de här tre sista matcherna blir jätteviktiga, säger hon till SVT Sport.

”Gått jättebra”

Mittnian har hyllats för sina insatser, där hon agerat spelförare och nyckelspelare i offensiven, bland annat med sina totalt elva mål på de två inledande matcherna.

– Hittills har det gått jättebra. Det har varit superkul att få ta mer ansvar och jobba med det. Sen är det roligt att det gått bra för laget.

28-åringen är ödmjuk. Hon hyllar laget för insatserna och lyfter defensiven.

– Vi har ett solitt försvarsspel och riktigt vassa kontringar som fortsatt kommer att bli vårt vapen.

– Jag tycker vi har gjort två jättebra prestationer här, men det är tre tuffa matcher kvar i gruppen, där vi kan vinna om vi fortsätter prestera på såhär hög nivå. Men det krävs mycket av oss för att vinna mot exempelvis Frankrike i morgon.

Kommer med revanschlusta

Morgondagens motståndare är ett lag med mycket kompetens i sitt individuella spel i anfallet, innehållande många explosiva genombrottsspelare.

– Deras tuffa försvar är de också kända för. Sedan tror jag att de kommer att komma in med revanschlusta efter förlusten mot Spanien.

Sverige ställs mot Frankrike på torsdag, 14.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet