Premiärvinst för Kristianstad Foto: Bildbyrån

Stort drama när Kristianstad sänkte mästarna Ystad i premiären

Det var uppdukat för ett klassiskt Skånederby direkt i handbollsligapremiären.

Kristianstad och Ystad bjöd på en dramatisk match där topptippade Kristianstad tillslut drog det längsta strået och vann med 29-28.

– Fantastisk känsla, det är mitt första mål framför storpublik, det är gott med vinst också, säger hemmalagets Zoran Bozic till C More.

Den svenska handbollsligan rivstartade med klassikermötet IFK Kristianstad–Ystads IF på tisdagskvällen.

Kristianstad inledde bäst och efter dryga kvarten stod det 8-6 på tavlan där hemmalagets Anton Halén gjort fem mål. Men gästerna fick in en energiboost och hämtade in 15-11 till 15-14 precis innan första halvleks slut.

Den andra halvleken blev minst lika jämn. Med ungefär 40 sekunder kvar kunde Matias Helt Jepsen sätta 29-28 och tvinga mästarlaget till timeout. Och med 21 sekunder kvar fick Ystad ett gyllene läge att kvittera när man fick straff. Men Julius Lindskog Andersson prickade ribban och taket i Kristianstad Arena fullständigt lyfte framför 3487 åskådare.

Kristianstad, med prestigevärvningarna Matias Helt Jepsen och Andreas Cederholm i spetsen rivstartade alltså säsongen på bästa sätt. En säsong där laget är topptippat på förhand.

– Det går upp och ner under 60 minuter, men vi har en fantastiskt publik som står bakom oss, säger Zoran Bozic, som är tillbaka efter ett skadefyllt år.