Sverige föll mot Egypten

Sverige jagade sin fjärde seger i gruppspelet i OS-handbollen.

Men handbollsherrarna föll mot Egypten med 27-22 efter en imponerande insats från den egyptiske målvakten Karim Hendawy.

Sverige inledde matchen med att skapa flera klara målchanser, men skärpan fanns inte där. Det samtidigt som Egyptens målvakt Karim Hendawy stod för flera bra räddningar. Vilket ledde till ställningen 5-3 till Egypten efter de första tio minuterna.

Egypten fortsatte att hålla Sverige på avstånd målmässigt. Trots att Sverige ökade tempot samt att målskyttet lossnade så låg Sverige under i halvtid med 13-9. Mycket tack vare Karim Hendawy, som hade 45 i räddningsprocent i matchen.

Tokyo 2020

Bästa svenska målskyttar i den första halvleken var Hampus Wanne och Felix Claar med tre mål vardera.

Hendawy storspelade

I den andra halvleken fortsatte Egypten att imponera, både offensivt och defensivt, samtidigt som Sverige lämnade större ytor för motståndarna.

Med tio minuter kvar utökade Egypten sin ledning till 22-17 och Sverige tog en timeout.

– Vi har ett bra spel men Egypten är bättre idag, vilket förtydligas i den andra halvleken, sade expertkommentatorn Per Johansson i Discovery-sändningen.

Efter pausen knappade Sverige in något men det räckte inte hela vägen utan det blev en svensk förlust med 27-22.

– Vi spelar bra handboll och kommer till bra lägen, men vi bränner för mycket. Egypten är ett jättebra lag, det visade de idag. Nu får vi blicka framåt, säger Lucas Pellas till Discovery efter matchen.

Mot Egypten stod Lucas Pellas för sju mål, flest av alla i matchen.

Sverige är sedan tidigare klart för kvartsfinal och i den sista gruppspelsmatchen väntar Danmark, en repris på den senaste VM-finalen.

KLIPP: Se höjdpunkterna från Sveriges vinst mot Portugal (28 juli)