Magnus Grahn hyllar Jessica Ryde målvaktsspel. Foto: Bildbyrån/SVT

SVT-experten: ”En otroligt bra målvaktsräddning”

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Ryde klev fram som svensk poängräddare i slutsekunderna mot Frankrike.

Och hyllas av SVT-experten Magnus Grahn.

– Den sista straffräddningen är helt avgörande. En otroligt bra målvaktsräddning, säger Magnus Grahn till SVT Sport.

Jessica Rydes storspel räddade en viktig poäng för Sverige – en poäng som nu innebär gruppledning efter tre spelade matcher.

– Jessica gör det fantastiskt bra. Det är ett ganska otacksamt läge hon kommer in. Och det tillhör inte vanligheterna att man räddar tre av tre straffar. Hon har väldigt många viktiga räddningar i matchen, och den sista räddningen är helt avgörande. Det hade varit försmädligt om vi inte hade fått med oss poäng i den här matchen, säger Magnus Grahn.

Tokyo 2020

Räddningen på Grace Zaadis straff i slutsekunden var riktigt vass.

– Hon håller kvar armarna och gör en otroligt bra målvaktsräddning. Det är en världsspelare hon ställs mot, säger Magnus Grahn.

Grahn vill också hylla svenska niometersspelaren Carin Strömberg, som stod för sju viktiga mål i matchen.

– Det finns inte lovord nog för den turneringen hon har gjort hittills. Hon har visat ett komplett register som jag inte trodde fanns hos henne, säger Magnus Grahn.

Viktig poäng

Poängen som Sverige fick med sig efter 28-28 kan bli otroligt viktig för fortsättningen av turneringen, enligt Magnus Grahn.

– Det är en enorm skillnad med noll eller en poäng. Nu kan Sverige gå för placering ett eller två i gruppen, och det skulle kunna innebära att man får ett på papperet enklare motstånd i form av Sydkorea eller Japan som känns mer övermäktiga än storfavoriten Norge eller Nederländerna, säger Magnus Grahn.

MER HANDBOLL: Två av Sveriges förgrundsfigurer mot Frankrike – Carin Strömberg och Jessica Ryde

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet