André Myhrer och Marcel Hirscher. Foto: Bildbyrån

Hirscher körde ur i första åket

Uppdaterad
Publicerad

Guldfavoriten Marcel Hirscher körde ur i första åket i herrarnas slalom. Efter två guld klarade han inte av pressen i favoritdisciplinen. Henrik Kristoffersen leder just nu före André Myhrer.

– Det var lite skakigt i början. Men det känns som att jag åkte bra i andra halvan, säger Myhrer till Kanal 5.

Norrmannen Henrik Kristoffersen gjorde ett stabilt åk och tog ledningen med 68 hundradelar före Manfred Mölgg från Italien. Men alla väntade på Marcel Hirscher.

Hirscher såg ut att få problem tidigt och tappade sedan kontrollen efter flera tajta svängar, fick upp högerskidan för högt och tvingades stanna. Österrikaren körde ur i favoritdisciplinen. Det är cirka två år sedan Hirscher senast körde ur i en slalomtävling. Inte heller på damsidan höll säsongens stora favorit Mikaela Shiffrin för pressen.

OS i Pyeongchang 2018

– Jag hade en dålig känsla i stort, så det var rätt kasst redan före tävlingen. Det här är slutresultatet av ett par träningsdagar och träningsåk då jag inte lyckats hitta någon fart, säger österrikaren.

André Myhrer var en bit efter Kristoffersen i stora delar av backen men hade en stark avslutning och körde in som tvåa 21 hundradelar efter. Victor Muffat-Jeandet, från Frankrike, ligger trea 41 hundradelar bakom Myhrer.

– Det känns inte helt optimalt. Jag hade kanske kunnat få ett ännu större avstånd till Myhrer, säger Kristoffersen.

Jobbig start för Hargin

Mattias Hargin gjorde inget superåk och ligger på en 20:e plats 1.99 efter.

– Det är som det har varit hela året. Jag får inte till det. Jag får ingen bra känsla från start vet inte om jag tappar tävlingsnerverna, säger Hargin.

Kristoffer Jakobsen har kört bra på träning och överraskade med att gå in som tia, 1.02 efter Kristoffersen, med startnummer 35. 23-åringen är 34 hundradelar upp till bronsplatsen.

– Det är så jävla härligt. Skönt när man äntligen får ut lite och visa hur bra man är, säger Jakobsen.

Det andra åket avgörs klockan 05.30 och det liverapporteras med SVT Sports expert Tobias Hellman.

– Försöka gå ut och köra för det i andra också. Det finns goda möjligheter och det vore härligt att gå ut och knäppa Henrik (Kristoffersen), säger Myhrer.

Följ tävlingen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet