Foto: Bildbyrån

Lindelöw saknas – tvisten om Casello orsaken

Uppdaterad
Publicerad

Douglas Lindelöw var en tänkt medlem i Sveriges lag till världsfinalen i nationshoppning i Barcelona, men ägartvisten om hans häst Casello satte stopp för hans medverkan. ”Det är klart att det är tråkigt”, säger Lindelöw till SVT Sport.

Tvisten kring Casello handlar om att den andra ägarparten vill sälja hästen, men inte till familjen Lindelöw, som är den andra parten. Tvisten är i dagsläget upp ei tingsrätten, något som gör att Douglas Lindelöw inte kan delta i väldsfinalen i nationhoppning som drar igång i Barcelona under torsdagen.

– Det är klart att det är tråkigt. Det är en väldigt prestigefylld tävling och den är viktig för Sverige så det är självklart tråkigt att inte vara där, säger han till SVT Sport.

”Pågår förhandlingar just nu”

Läget just nu är att Casello inte går att tävla på av juridiska skäl. Det har satt Lindelöw, som blev bästa svensk under EM i Aachen, i ett dödläge tävlingsmässigt.

– Det pågår förhandlingar just nu och jag har förhoppningar att det ska lösa sig inom en snar framtid. Det är tråkigt, världscupsäsongen drar igång nästa vecka och det är ett stort mål för mig personligen.

När tror du att du kan börja tävla igen?

– Jag tror kanske inte att det blir klart till den absolut första världscuptävlingen men sen har jag förhoppningar om att det ska kunna lösa sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.