Amanda Delgado Johansson måljublar i VM-semifinalen mot Schweiz. Foto: Bildbyrån

Amanda Delgado Johansson om flytten: ”Saknaden blev för stor”

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Delgado Johansson, 26, håller på att packa upp flyttlådorna i Umeå.

I fredags stod det klart att innebandystjärnan lämnar Sirius för Team Thoren mitt under pågående säsong.

– Saknaden blev för stor, säger hon till SVT Sport.

Landslagsstjärnan kommer ursprungligen från Uppsala, men tillhörde Iksu – som senare blev Team Thoren – mellan 2015 och 2021.

Inför årets säsong skrev hon på för Sirius och beskrevs som föreningens största värvning genom tiderna. Där har det blivit 13 poäng (8+5) på 15 matcher och Sirius ligger femma i SSL-tabellen.

Nu är hon alltså tillbaka i Umeå och Team Thoren.

– Flyttlasset gick i fredags och jag håller på att packa upp allting i Umeå nu så det har varit snabba ryck, säger hon när SVT Sport når henne på telefon.

Ingen annan klubb var aktuell

Den trefaldiga världsmästaren säger att det känns bra att ha landat i Umeå.

– Även om det så klart har varit tudelat att lämna Sirius mitt under säsongen. Jag vill fullfölja det jag påbörjat. Men saknaden har varit för stor och det har funnits en överenskommelse om att jag hade möjligheten att flytta tillbaka till Umeå. Jag har ju bott här de senaste sex åren, säger hon och fortsätter:

– Att lämna för någon annan klubb var aldrig aktuellt.

Är livspusslet den stora anledningen till flytten?

– Ja, jag har ett stort socialt nätverk här och Umeå känns som hemma just nu. Min pojkvän och mina närmaste vänner bor här. Jag kommer ju från Uppsala och trivs bra i den stan och med laget också, men det är väl ingen hemlighet att jag inte tycker att jag fått ut allt innebandymässigt i år. Även om det inte ligger till grund för mitt beslut att flytta.

Ingen längd bestämd på nya kontraktet

Vad beror det på att du inte fått ut det du velat?

– Svårt att svara på. Kanske hade det lossnat om jag gett det mer tid. Det är stor skillnad på hur Team Thoren och Sirius spelar. Thoren har otroligt mycket boll och trycker ner motståndarna med ett försvarsspel som vinner boll högt. Sirius ligger lägre i försvaret och går på kontring, så det har varit en omställning.

Med dagens hemmamatch mot Rönnby uppskjuten på grund av covid-19 i bortalaget sker comebacken sannolikt hemma mot Endre fredagen den 11 februari.

I nuläget finns det ingen bestämd längd på det nya kontraktet med Team Thoren.

– Men jag är här för att stanna, absolut.

Du är fortfarande ung, men har varit med länge. Hur länge till ser du dig själv spela?

– Jag vill inte spekulera i hur länge jag kommer att hålla på för det blir bara fel. Jag vet inte själv. Jag tycker fortfarande att innebandy är oerhört kul och så länge jag tycker det kommer jag att fortsätta.

SE OCKSÅ: Här vräker svenska VM-hjälten in bollen från halva plan (6 januari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.