Amanda Delgado Johansson under en landskamp 2019 i Prag. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Amanda Delgado Johansson tillbaka i Team Thoren

Uppdaterad
Publicerad

Svenska landslagsstjärnan Amanda Delgado Johansson, 26, byter klubb.

”DJ” bryter kontraktet med Sirius och återvänder till serieledaren Team Thoren.

– Det känns otroligt inspirerande att få komma tillbaka, säger hon i ett pressmeddelande.

Delgado Johansson har en lång och tung meritlista med bland annat fyra SM-guld, tre VM-guld (det senaste i december förra året) och en toppnotering på 59 poäng på 26 matcher i SSL säsongen 2017/2018.

Hon beskrevs som Sirius största värvning genom alla tider när hon anslöt inför säsongen, men efter en halv säsong med 13 poäng på 15 matcher återvänder hon nu till Umeå.

– Möjligheten att flytta tillbaka har funnits i kontraktet och jag är glad att vi kunnat hitta en lösning i samförstånd, säger Delgado Johansson i ett pressmeddelande.

– Jag trivs väldigt bra i Umeå och laget, lagkompisarna och träningsmiljön är verkligen hemma för mig. Det ska bli otroligt kul att få kliva in och spela matcher i Thoren Arena och jag ska göra allt jag kan för att vi ska kunna försvara SM-guldet i vår.

Värvningen betyder extra mycket för Team Thoren med tanke på att Veera Kauppi – utsedd till världens bästa innebandyspelare i år – är gipsad med en fraktur i underarmen. Kauppi beräknas vara tillbaka i spel till SM-slutspelet.

SVT Sport har sökt Amanda Delgado Johansson.

MER INNEBANDY: Här vräker svenska VM-hjälten in bollen från halva plan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.