Trots två mål av Daniel Johnsson förlorade FC Helsinborg den tredje kvartfinalen mot Storvreta. Foto: BILDBYRÅN

Hattrick och hjälte efter svåra skadan

Uppdaterad
Publicerad

Uppladdningen har varit allt annat än optimal. Helsingborgs stjärna Daniel Johnsson, 28, har ägnat hela sommaren åt rehabilitering för en sprucken njure. I dag slog han till med ett hattrick när Växjö besegrades med 8–7.

Det var i början av mars som trollkarlen Johnsson tvingades till operation. Första veckan var han sängliggande, första månaden fick han bara ta raska promenader, och det dröjde tre månader innan han fick gå in i närkamper i innebandyn.

– Att se slutspelet från sidan var jobbigt. Vann laget så kände man sig inte behövd, förlorade laget så kände man att man skulle varit med, det var inga roliga känslor, säger han till Sportbladet.

innebandy

Desto mer glädje i SSL-premiären i dag när ”Mr Magic” var tillbaka – i högform. Värmlänningen stod för tre mål och en assist när Växjö besegrades med 8–7.

– Jag har gått och längtat efter det här så länge. Jag var riktigt inspirerad. Men jag är rejält trött nu och har en bit kvar innan jag är i samma skick som innan skadan, säger han.

I övriga matcher vann Karlstad en rysare mot Warberg med 5–3 i sin comeback i högstaligan. Sista målet kom i tom bur med mindre än en minut kvar på klockan. Dalen fick en knackig start på matchen mot Sirius men vände underläge till seger med 5–2. Samma sak för Pixbo som låg under med 0–2 efter 13 minuters spel hemma mot Mullsjö men vände och vann med 7–5.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

innebandy

Mer i ämnet