En innebandystjärna misstänks för drograttfylla. Foto: Bildbyrån

Innebandystjärna misstänks för drograttfylla

Uppdaterad
Publicerad

En svensk innebandystjärna med landslagsmeriter misstänks för drograttfylla. Något som Upsala Nya Tidning var först att rapportera om.

Uppgifterna bekräftas av den berörda klubbens sportchef till SVT Sport.

Spelaren är nu avstängd av klubben i väntan på det definitiva provsvaret.

– Det här är katastrof, både för spelaren som person och det är också långt ifrån vad klubben står för, säger klubbens sportchef till SVT Sport.

Spelaren blev, enligt UNT, stannad i en trafikkontroll under natten mot måndagen.

Polisen gjorde då bedömningen att spelaren verkade påverkad och han fick lämna ett urinprov på polistationen.

Det första preliminära provet visade spår av bensodiazepiner och amfetamin. Klubben har nu stängt av spelaren i väntan på det definitiva provresultatet – vilket kan dröja upp till tre veckor, enligt klubben.

– Vi fick reda på i går att det här provet tagits och ska prata med spelaren i dag, säger klubbens sportchef till SVT Sport.

Hur kommer det sig att ni fick reda på det så sent, med tanke på att det hände under natten mot måndagen?

– Vi fick reda på det av den lokala tidningen som ställde frågorna till oss. Vi visste innan det att han blivit stoppad för alkoholprov men att det var under gränsvärdena. Sen det här med test två hade vi inte koll på.

– Han måste ju ha vetat att han har tagit ett prov men vi har inte haft kontakt med honom sedan i går.

Spelarens lagkamrater och övriga staben fick i går reda på vad som hänt och att spelaren nu är avstängd av klubben i väntan på ett definitivt provsvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.