Bob Murray är avstängd medan han utreds. Foto: TT.

Anaheimtopp avgår efter utredning

Uppdaterad
Publicerad

Anaheims general manager och vice ordförande Bob Murray lämnar sina poster med omedelbar verkan. Han säger i ett uttalande att han ska behandlas för alkoholmissbruk, och ber om ursäkt för sitt beteende.

”Först och främst ber vi om ursäkt från organisationens sida om någon påverkats av att Bob betett sig illa”, säger NHL-klubbens ägare Henry och Susan Samueli i ett uttalande.

Murray, 66, spelade mer än 1 000 matcher för Chicago under 15 säsonger, och har varit general manager för Anaheim sedan 2008. Beskedet om att han avgår kommer dagen efter att han blivit avstängd till följd av en internutredning kring hans uppförande.

Vad exakt det rör sig om specificerar inte NHL-klubben, men uppgifter gör gällande att Murray ska ha betett sig olämpligt. Enligt NHL kom anmälan mot Murray in via en så kallad hotline, som spelare och personal anonymt kan använda sig av för att berätta om olika sorters övergrepp eller kränkningar.

”Jag ber om ursäkt till de som påverkats negativt av mitt beteende. Jag lovar att göra förändringar i mitt liv”, säger Murray i ett uttalande.

Det är oklart vad som händer med den externa utredning som klubben beställt av en advokatfirma.

2009 anklagades Murray av en kvinna som påstod att han i vredesmod kastade en stol på henne, enligt Los Angeles Times. En domare friade honom tre år senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.