Anders Larsson och Tommy Boustedt. Foto: Bildbyrån

Anders Larsson talar ut om kaoset i hockeyförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Det stormar kring det Svenska ishockeyförbundet. Ordförande Anders Larsson menar att senaste tidens turbulens skadat deras anseende.– Det är klart att såna här rubriker blir ett hack i skivan, säger han till TT

I tisdags avslöjade SVT Sport att det Svenska ishockeyförbundet anklagas för könsdiskriminerande lönesättning och att det råder motsättningar mellan ledning och fack.

Sedan tidigare pågår det dessutom en polisutredning med koppling till förbundet.

SVT Sport sökte under onsdagen ordförande Anders Larsson för en kommentar. Han hänvisar då till en intervju han låtit göra med TT.

– Det här är inte alls bra och det skadar vårt anseende, säger förbundsordföranden Anders Larsson till nyhetsbyrån.

Svenska ishockeyförbundet hade ett styrelsemöte på onsdagen där turbulensen på kansliet bland annat fanns på dagordningen.

”Hack i skivan”

Larsson är tydlig med att det i nuläget är kansliledningen med generalsekreteraren Tommy Boustedt i spetsen och fackklubben som måste lösa problemen.

– Från min horisont är det viktigt att den här typen av frågor med personalfrågor och fackliga relationer hanteras av den operativa ledningen. Jag har förtroende för att ledningen tillsammans med fackklubbens representanter kommer att kunna hitta lösningar på de här frågorna, säger han.

– Men naturligtvis kommer vi från styrelsens sida att följa utvecklingen och ha frågan öppen för information vid våra kommande möten. Det är väldigt viktigt.

TT: På vilket sätt skadar det här förbundet?

– Vi är ju inte minst med våra landslag och den breda ungdomsverksamheten en symbol många gånger. Vi kallas för folkets lag och är en symbol för en bred och bra ungdomsverksamhet och vi jobbar väldigt mycket med lika behandling och jämställdhetsfrågor, så det är klart att såna här rubriker blir ett hack i skivan.

KLIPP: SVT Sport avslöjar: Svenska ishockeyförbundet anklagas för diskriminering

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.