Emil Andrae. Foto: Bildbyrån.

Andrae: ”Det har varit tufft både mentalt och fysiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Juniorkronorna fick med sig ett brons hem från junior-VM efter att ha besegrat Tjeckien med 3-1 i bronsmatchen.

Efter matchen berättar kapten Emil Andrae att det varit en jobbig turnering.

– Jag ska vara ärlig. Det har varit tufft både mentalt och fysiskt, säger han till SVT Sport.

Andrae var en stor ledare i JVM-laget, inte minst på isen där han visade vägen både i offensiven och defensiven. Men det har varit en påfrestning.

– Jag är nöjd med min insats över turneringen. Jag ska vara ärlig, det har varit tufft både mentalt och fysiskt hela turneringen med upp- och nedgångar. Men jag har bidragit med vad jag kan. Och det är inget jag ångrar, förutom att vi inte har guldmedaljer runt halsen.

JVM i ishockey

Han väljer också att hylla laginsatsen efter segern mot Tjeckien där hela laget bidrog till segern.

– Vi visar en jäkla lagmoral tycker jag. Vi blockar skott, vi gör tre mål, vi har ”Jeppe” (Wallstedt) som är grym där bak. Sjukt skön vinst.

Laget som tar bronset består till stor del av samma spelare som Andrae har spelat med under lång tid i de svenska juniorlandslagen. Nu blev bronset det sista Andrae och många andra gjorde som juniorer. Nu är det seniorkarriär till fullo som gäller.

– Sjukt skönt att kunna avsluta snyggt på den här långa resan med de man har hållit ihop med sedan U16. Även om det inte är ett guld så är det skönt faktiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet