Svenskt brons efter Wallstedts storspel

Det blev svensk medalj i JVM till slut.

I bronsmatchen besegrades Tjeckien med 3-1, mycket tack vare Jesper Wallstedt som storspelade i kassen.

– Fy fan vad skönt. Hela gruppen är värd det, säger Wallstedt till SVT Sport.

Sverige hade haft det svårt med offensiven under JVM, och blev nollat i semifinalen mot Finland. I bronsmatchen lyckades Fabian Lysell bryta mönstret rejält. På en puck som rensades från försvarszon stack han snabbt, och kunde trots att han var några meter efter backen till slut ta sig förbi och vinna puck. Då lurade han målvakten, gick runt kassen och la in pucken köksvägen.

Ett läckert mål som var välbehövligt för Juniorkronorna som dessförinnan träffat ramen två gånger om i första perioden.

JVM i ishockey

I periodpaus var det något som hände med Tjeckien. Laget kom ut mycket bättre i den andra perioden och dominerade spelet. Och till slut skulle inte ens en storspelande Jesper Wallstedt kunna stå emot. I powerplay räddade Wallstedt ett skott från blå, som studsade ut och träffade Michal Guts ben och in i mål.

Snabb replik från Sverige

Juniorkronorna skulle dock svara snart efter. Isak Rosén snappade upp pucken efter en offensiv tekning, och avslutade direkt från slottet. Det var Sveriges blott andra skott i perioden efter 15 minuters spel.

I tredje perioden dominerade Tjeckien spelet. Men hade svårt att få till avslut på mål. Det då Sveriges försvar spelade otroligt tajt och täckte mängder av skott, och skotten som gick igenom tog Wallstedt hand om.

Sverige vann till sist med 3-1 där Linus Sjödin fastställde slutresultatet.

– Det har inte varit den vackraste resan vi gjort, men vi tar fortfarande ett brons. Det är det som räknas. Hemresan blir lättare. Att avsluta juniorkarriären såhär är skönt, säger Wallstedt till SVT Sport.

Enligt SVT Sports expert Jonas Andersson hade det sett annorlunda ut om inte Wallstedt varit en gigant i kassen.

– Byt målvakt med Tjeckien och vi hade haft ett annat resultat. Så bra är Wallstedt. Han förtjänar all beröm. Han ser till att Sverige har en bronspeng, säger Jonas Andersson.