Foto: Bildbyrån.

Ännu en NHL-tränare får kliva åt sidan

Publicerad

Chicago Blackhawks assisterande tränare Marc Crawford stängs av. Orsaken är att han anklagas för att ha trakasserat och misshandlat spelare i lag där han tidigare arbetat, skriver Blackhawks i ett uttalande.

Den tidigare NHL-spelaren Sean Avery har bland annat berättat om en händelse när Crawford vad huvudtränare i Los Angeles Kings under säsongen 2006-07. En situation då laget straffades för en spelare för mycket på isen och motståndarlaget gjorde mål.

”Du vet hur jag stod där vid änden i båset? Han kom fram och sparkade mig ordentligt, så det blev ett märke”.

Averys berättelse har fått andra att träda fram och berätta liknande saker.

Bland annat har backen Brent Sopel, som spelade i Vancouver Canucks när Crawford var tränare, berättat om hur Crawford ”sparkade mig, tog struptag, tog tag mig i tröjan och drog mig baklänges. Han gick till personligt angrepp”.

Så sent som i fredags fick Calgary Flames huvudtränare Bill Peters sparken efter uppgifter om rasistiska kommentarer och misshandel.

Crawford har varit huvudtränare i NHL i 18 säsonger i flera olika lag.

”Chicago Blackhawks kommer att göra en grundlig utredning av assisterande tränaren Marc Crawford efter de anklagelser som riktats mot honom för hans uppförande i en annan organisation. Marc Crawford kommer att vara borta från laget under denna tid och klubben kommer inte att ge ytterligare kommentarer förrän granskningen är klar” skriver Chicago i uttalandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer