Jenni Asserholt gjorde mål direkt i comebacken för HV71/arkivbild. Foto: Bildbyrån

Asserholt målgörare i comebacken

Jenni Asserholt gjorde succé direkt i comebacken och stod för ett mål i en jämn drabbning mot Modo. HV71 vann tillslut med 2–0 i premiären.

För ett år sedan valde Jenni Asserholt att göra ett uppehåll från ishockeyn eftersom hon skulle bli mamma. Men i SDHL-premiären gjorde HV-stjärnan mål direkt i comebacken.

– Det var en otrolig härlig känsla att få vinna mot Modo med 2–0. Jag tyckte att matchen var jämn och vi fick slita hårt i dag, säger Asserholt till Jönköpings-Posten.

Det var en jämn och spännande historia när Modo stod för motståndet i Kinnarps Arena och det såg länge ut att bli en tillställning utan mål. Men i den tredje perioden började chanserna för hemmalaget att ge utdelning.

Schweiziska Sabrina Zollinger var först med att spräcka nollan. Med fem minuter kvar kunde sedan Asserholt smacka upp pucken bakom Modos Klara Peslarova och fastställa slutresultatet till 2–0 efter en framspelning av Fanny Rask.

– Jag kom med ganska hög fart och såg att vi kom 2-mot-1, det var ett jättebra uppspel där från egenzon. Det kändes som att vi hade chansen och jag såg att det var lite öppet ovanför axeln så jag försökte sikta där, säger hon.