Alex Hutchings fick matchstraff och Oskar Stål-Lyrenäs gjorde hattrick. Foto: Bildbyrån.

Stjärnan fick matchstraff när Löven kollapsade

Björklöven gick upp till 3-0 på åtta minuter.

Sedan kollapsade man totalt hemma mot Mora och torskade med 4-8 efter stjärnan Alex Hutchings matchstraff.

Björklöven har tillsammans med Timrå varit hockeyallsvenskans giganter den här säsongen. Kvällens förlust för Umeålaget var säsongens blott fjärde nollpoängare på 21 omgångar och man har ett betryggande avstånd på sju poäng ner till Södertälje på tredjeplatsen.

Trots detta har spelet inte varit bländande den senaste tiden, men det skulle börja bra hemma mot Mora.

Redan efter åtta minuters spel hade Björklöven gått upp till en klar 3-0-ledning efter mål från Justin Crandall, Tyler Vesel och Alexander Wiklund.

Matchstraff för slashing

Men sedan kom det stora raset.

Den tidigare Lövenspelaren, Oskar Stål-Lyrenäs som numera spelar i Mora, reducerade till 3-1 innan den första perioden var över och när Mora hade vänt till en 5-3-ledning i slutet av andra var han tvåmålsskytt.

Mora bjöds bland annat på fem minuters powerplay när Lövenstjärnan, Alex Hutchings, fick matchstraff för en slashing.

Bytte målvakt

Connor Ingram värvades in till Björklöven när stjärnmålvakten Kevin Poulin skadade sig. Ingram har varit allt annat än stabil och inför den tredje perioden var han utbytt och ersatt av 21-åriga, Isak Mantler.

Ingen uppskattad uppgift för unge Mantler då Umeålagets försvar inte ställde upp för sina målvakter i afton. Redan efter sex minuter av den tredje perioden hade Mora gått upp till 7-3 och Oskar Stål-Lyrenäs hade hunnit fullborda sitt hattrick.

Matchen slutade till sist 8-4 till Mora.