Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Börje Salming till Tidernas hockeygala

Uppdaterad
Publicerad

Börje Salming kommer till Tidernas Hockeygala den 17 november, det bekräftar nu familjen.

–Det betyder oerhört mycket och vi är hedrade, säger Marcus Törngren SVT Sport, exekutiv producent för galan.

Börje Salming med familj bekräftar nu att de kommer delta på Tidernas Hockeygala 17 november, galan där svensk ishockey firar 100 år och alla Sveriges största hockeyprofiler genom tiderna hyllas och prisas.

– Börje är en av de allra största vi haft inom svensk ishockey och har chans att vinna flera av priserna som delas ut. Det kommer bli en fin och oerhört minnesvärd kväll, vi är väldigt glada över det här beskedet från familjen Salming, säger Marcus Törngren SVT Sport, exekutiv producent för galan.

Många priser delas ut

Den 17 november intar svensk hockey Avicii Arena för en galakväll med artister, supportrar och gäster på läktarna samt 900 specialinbjudna gäster. De största inom svensk hockey är på plats. 

–Jag kan inte avslöja namn ännu, det är hemligt, men jag kan lova att förutom Börje Salming kommer också våra största hockeyprofiler vara på plats på galan, säger Marcus Törngren.

På galan delas en mängd priser ut. En jury har utsett pristagare som Tidernas målvakt, back och forward samt Tidernas Spelare. SVT Sports publik röstar också fram sin favorit och utser Tidernas ögonblick samt Tidernas All Star-femma. Galan sänds i SVT.

”En vårdslös påminnelse”

I dag meddelade även Salmings förra klubb Brynäs att de den 11 februari – tillsammans med Börje Salmings familj – en match mellan veteranlag från Tre Kronor och Toronto Maple Leafs för att uppmärksamma och samla in pengar till ALS-forskningen.

– Min fru gick bort förra året och jag har knappt kommit igenom det och så kommer det här som en vårdslös påminnelse igen. Börje blir sämre och sämre för varje tillfälle jag träffar honom. När vi ses känns det nästan mer som att vi gråter än kommunicerar, säger Stig Salming, Börjes bror i en kommentar på Brynäs hemsida och fortsätter:

– Det vi vill göra är att för Börjes räkning bringa in pengar till stiftelsen. Börje vill genom det här göra skillnad och hjälpa andra som drabbas att få det bättre.

Arkiv: Börje Salming har drabbats av ALS:

Fotnot:

Programledare för galan är Mark Levengood, som tillsammans med SVT Sports Dusan Umicevic, Marie Lehmann och Mikael Renberg kommer guida tittarna. Förutom huvudsändningen 20.00-22.00 blir det Uppsnack 19.15-19.55 på SVT play samt Eftersnack 22.00-22.30 på SVT1/ SVT Play. Där diskuteras de hetaste snackisarna med intervjuer från pristagare och hockey-Sveriges hetaste profiler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.