Alex Ovetjkin ångerfull efter covidöverträdelse. Foto: Bildbyrån.

Böter: Ovetjkin ber om ursäkt för covidöverträdelse

Uppdaterad
Publicerad

Washington blev det första NHL-laget som bötfälls för överträdelser av hälsoprotokollet kring covid-19.

Superstjärnan Alex Ovetjkin ber nu om ursäkt för att han umgåtts med ryska lagkamrater på hotellrummet.

– Jag ångrar mig, säger Ovetjkin efter att klubben får betala 832 000 kronor.

NHL uppger i sin motivering att spelarna brutit mot hälsoprotokollet genom att ha en nära kontakt utan munskydd. Nu har Alex Ovetjkin och hans ryska lagkamrater Jevgenij Kuznetsov, Dmitrij Orlov och Ilja Samsonov placerats på den frånvarolista som rör hälsoprotokollet. Det är oklart när spelarna är tillåtna att spela igen.

– Jag ångrar mitt val att umgås med lagkamrater i mitt hotellrum när vi hade lämnat omklädningsrummet. Jag kommer att dra lärdom av det, säger den just nu avstängde Ovetjkin enligt Reuters.

Corona och idrott

Klubben accepterar böterna

Klubben säger i ett uttalandet att man jobbat hårt för att skapa ett säkert hälsoprotokoll och att man är besviken över att spelarna träffats utanför de tillåtna områdena.

– Vi accepterar NHL:s beslut och kommer återigen understryka vikten av att följa covid-19-protokollet på plats och se till att spelarna följer det framöver, säger klubben.

Washingtons nästa match är natten mot lördag då man möter Buffalo.

Tisdagens match mellan Carolina och Nashville sköts upp på grund av att Carolina hade fem personer på frånvarolistan. Lagets matcher är pausade till åtminstone 23 januari.

KLIPP: Supertalangen överglänste Zibanejad (20 jan 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet