Anton Rödin gjorde mål – efter fem sekunder. Foto: Bildbyrån

Brynäs vann med 7-1 efter rekordmålet

Det finns många bra sätt att fira en 30-årsdag på.

Ett av dem kan vara att göra SHL-historiens snabbaste mål efter inte ens fem sekunder – som Anton Rödin.

Brynäskaptenen öppnade målskyttet i en match som Brynäs vann med förkrossande 7-1 och fick stopp på sin förlustsvit.

I den officiella statistiken står det att Anton Rödin gav Brynäs ledningen mot Frölunda efter sex sekunders spel, vilket skulle göra att det är det näst snabbaste målet i historien.

Alexander Wiklund, då i Karlskrona nu i Björklöven, nätade nämligen efter 5,5 sekunder 2015 mot samma motstånd.

Men SVT Sport har granskat målet och kommit fram till att målet görs på strax under fem sekunder, vilket gör det till snabbaste SHL-målet som har gjorts. Uppgifter som SVT Sport har fått bekräftade av SHL:s situationsrum.

”Lite flax”

Joel Lundqvist vann tekningen för Frölunda. Men därefter stressade Rödin motståndarbackar, bröt en passning och stänkte sedan upp pucken i det bortre krysset – med klockan på 00.06.

– Det var lite flax. Jag fick klubban på pucken och drar bara till allt vad jag kan, säger Rödin till C More efter den första perioden som slutade 1-1 efter att Jan Mursak kvitterat för Frölunda.

Stark andraperiod

I den andra perioden fick vi vänta aningen längre på det första målet. Men när strutarna väl kom, var det Brynäs som gjorde både 2-1 och 3-1. Jaedon Descheneau gav Brynäs ledningen på nytt från nära håll i powerplay innan Nicklas Danielsson fyllde på 1,5 minut innan mittperioden var över.

Skotten jämna i perioden, 11-10, men ett effektivare hemmalag och 3-1 efter 40 minuter.

Rann i väg rejält

I den tredje perioden gick allt in för Gävlelaget. Niclas Andersén fyllde på till 4-1 innan Noel Gunler – som nyligen anslöt från Luleå– gjorde sitt första Brynäsmål. Innan perioden var över hade födelsedagsbarnet Anton Rödin blivit tvåmålsskytt.

Krossen stängdes vid 7-1 när Oscar Birgersson gjorde sitt första mål för säsongen – i numerärt underläge.

Brynäs förlustrad stannade därmed vid sex matcher utan poäng.

– Vi har varit mycket sämre i resultat och prestation på bortaplan. Vi ränner runt en och en och har inte skärpan vi behöver. Vi måste upp och prestera bättre och jag hoppas detta är läxan som gör att vi tar tag i det, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More.

Frölunda har en veckas uppehåll nu. Något Rönnberg helst hade sluppit.