Det kan bli slutspelsbubbla i SHL likt NHL. Foto: Bildbyrån

SHL planerar för en ”slutspelsbubbla”

Publicerad

NHL-slutspelet skapade två ”bubblor” i Toronto och Edmonton.

Nu är detta ett alterntiv även inför vårens SHL-slutspel.

– Det finns sådana planer, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till C More.

Pandemin har slagit hårt mot SHL som har fått ställa in många matcher under säsongen på grund av att covid-19-smittan vandrat runt bland klubbarna.

I ett kommande slutspel till våren skulle det bli mer problematiskt att skjuta upp matcher, även om det finns en plan för detta, förklarar Johan Hemlin för C More.

– Man lägger buffertzoner mellan omgång 52 och åttondelen. Sedan dessutom mellan slutspelomgångarna. Sedan finns det lite andra varianter. I stället för att spela hemma följt av borta, kan man spela hemma, borta, borta. Då kortas allt med en speldag och man får lägre resekostnader. Det finns olika varianter och vi håller en hel del alternativ i luften, säger Hemlin.

Kan bli ”SHL-bubbla”

Ett annat alternativ som diskuterats, bekräftar Hemlin, är att göra som man gjorde under NHL-slutspelet tidigare i år. Detta när det skapades ”bubblor” i Toronto och Edmonton som lagen fick hålla sig inom under Stanley Cup.

– Det är ett alternativt, det finns sådana planer. Att man placerar fyra semifinal-lag i en arena med närliggande hotell och där vi kan ha vissa gemensamma saker när det gäller säkerhet och stänga in oss på så vis.

Vilka arenor är aktuella för detta?

– Det måste finnas närliggande hotell, det måste vara bra logistik, stora omklädningsrum och gärna bra kommunikationsvägar. När vi kommer så långt tar vi tag i den frågan. Vi har tre-fyra alternativ som vi kommer att kunna presentera internt inom kort och klubbarna är väl medvetna om det, säger Hemlin till C More.

MER SHL: Här tvingas Leksands stjärna utgå efter ful slashing (19 nov 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här tvingas Camper utgå skadad – efter ful slashing. Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer