Colorados Vladislav Namestnikov hyllas efter ett mål mot NY Rangers 11 mars i en av de sista matcherna innan NHL tog paus. Foto: TT

Coronasmittade Coloradospelare friska

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga tre Colorado-spelare som har testat positivt för covid-19 har tillfrisknat. Det uppger laget tränare Jared Bednar.

– Så vitt jag vet mår de alla bra och är tillbaka hos sina familjer och fortsätter följa de riktlinjer som vi har fått. Det var tur att ingen av dem fick allvarliga symptom och att de kunde ta sig igenom (sjukdomen) utan några större komplikationer, säger Bednar till nhl.com.

Colorado har inte gått ut med vilka de tre smittade spelarna är. Tillsammans med fem spelare i Ottawa är de de enda kända fallen av smittade NHL-spelare. Ottawas general manager Pierre Dorion sade i tisdags till TSN att lagets spelare hade tillfrisknat.

Corona och idrott

Karantän till 30 april

NHL pausade ligaspelet den 12 mars och det är osäkert när, eller ens om, den pågående säsongen kan återupptas. Spelarnas karantän förlängdes i veckan till den 30 april.

– Min gissning just nu är att vi antagligen kommer att spela långt in på sommaren, sade NHL-kommissionären Gary Bettman till Fox Business Newtork i onsdags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet