Rögles tränare Cam Abbott och Kodie Curran. Foto: Bildbyrån

Currans dubbel sänkte Oskarshamn

Han har varit Rögles poängkung den här säsongen.

Mot jumbon Oskarshamn slog backen Kodie Curran till två gånger om i powerplay när Rögle vann med 2–1.

SHL-matchen mellan Oskarshamn och Rögle definierades av powerplay och boxplay, spelet i numerärt över- och underläge.

Rögle tog tidigt ledningen i powerplay genom backen Kodie Curran och trots att Skånelaget hade tolv utvisningsminuter i första perioden skulle det dröja till andra perioden innan Oskarshamn fick in en kvitteringspuck. Det målet gjorde Joakim Thelin i powerplay.

Men matchen var Rögles att vinna och återigen var det i powerplay som Kodie Curran satte 2–1-målet. Hemmalaget tryckte på för en kvittering i tredje perioden men den tidigare Oskarshamnsmålvakten Christoffer Rifalk var omutlig i buren och räddade Rögle. Oskarshamn har därmed förlorat fem raka matcher och ligger sist i SHL.

– Vi skapar väldigt mycket i powerplay och är ineffektiva. Det här är sådana matcher som vi ska vinna. Det studsar emot, sade Oskarshamns forward Jonas Engström till C More.