Alexander Holtz framför Joel Lassinantti Foto: Bildbyrån

Djurgården bröt förlustsvit mot Luleå

Luleå hade vunnit fem raka matcher mot Djurgården inför kvällens match. Den sviten bröts idag då Stockholmslaget vann bortamötet i Norrbotten med 3-1.

– Vi gör en stark match då det här var en svår bortamatch, sa Alexander Holtz till C More efter matchen.

Djurgården bröt en lång förlustrend mot Luleå då laget ikväll vann med 3-1 på bortaplan.

Niclas Bergfors har fått igång målproduktionen den här säsongen. Ikväll kom forwardens femte mål då han träffsäkert satte 1-0 bakom Joel Lassinantti i Luleås mål.

Djurgårdens unga supertalang Alexander Holtz gjorde 2-0 knappa minuten senare.

Luleå kvitterade i den andra perioden genom det finländska nyförvärvet Juhani Tyrväinen men det var Djurgården som stängde matchen i samma period vid 3-1. Olle Alsing målskytt i powerplay.

Kovacs reducerade en gång till 2-3. Trodde hemmalaget. Målet dömdes bort då Luleåforwarden stod i målgården. Matchen slutade 3-1 till Djurgården.

– Vi gör en stark match på en svår bortamatch. Mitt spel måste upp över hela banan, det är ett krav jag har på mig själv, sa Djurgårdens supertalang Alexander Holtz efter matchen till C More.