William Eklund gjorde två mål för Djurgården. Foto: Bildbyrån

Djurgården tog viktig seger i bottenmötet

Nyblivne 18-åringen William Eklund gjorde två av målen när Djurgården slog Linköping med 6-2. Efter matchen var LHC-tränaren Bert Robertsson kritisk till sitt lags insats.

– Det där var inte okej, säger Robertsson till C More.

Djurgården och Linköping har varit hårt drabbade av coronaviruset i säsongsupptakten av SHL och fått flera matcher uppskjutna.

Därför hade båda lagen bara spelat nio matcher inför kvällen, och på dem dessutom bara skrapat ihop nio poäng. En seger var alltså nödvändig för båda lagen, och Djurgården kopplade greppet direkt.

Redan efter tre minuter satte nyblivne 18-åringen William Eklund 1-0 med ett rappt skott. Knapp fem minuter senare kom även 2-0 av Linus Andersson.

Djurgården ryckte efter LHC-reducering

Linköping skapade lite liv i matchen när Nikola Pasic satte 2-1 fyra minuter in i den andra perioden, men roligare än så blev det inte för bortalaget.

För två minuter senare gjorde den förre LHC-spelaren Niclas Bergfors 3-1 med ett skott som LHC-målvakten Jussi Rynnäs nog borde ha tagit, och en dryg minut senare kom även 4-1 genom Jesper Pettersson.

Efter det fjärde insläppta målet byttes Rynnäs ut till förmån för Niklas Lundström.

I slutet av perioden reducerade Linköping igen genom Jarno Kärki, men återigen kontrade Djurgården med ett snabbt mål. Sebastian Strandberg satte 5-2 med en minut kvar till periodpausen.

”Förtjänar inte att vinna”

Unge William Eklund fastställde slutresultatet till 6-2 med sitt andra mål för kvällen i den tredje perioden.

Efter matchen var Linköpings tränare Bert Robertsson allt annat än nöjd med sitt lag.

– Jag tycker inte vi är redo att offra något i matchen från start. Det där var inte okej. Vi förtjänar inte att vinna så som vi spelar i de två första perioderna, säger Robertsson till C More.