Pia Sterner DO-anmäler ishockeyförbundet. Foto: Bildbyrån

DO lägger ner anmälan mot Ishockeyförbundet

Uppdaterad
Publicerad

I början av augusti DO-anmälde hockeypionjären Pia Sterner Ishockeyförbundet för könsdiskriminering. Men nu står det klart att Diskrimineringsombudsmannen inte kommer att gå vidare med anmälan.

Först DO-anmäldes Svenska fotbollförbundet för könsdiskriminering på grund av ojämna ersättningar till dam- respektive herrspelare på landslagsnivå.

Sedan DO-anmäldes Ishockeyförbundet av samma anledning. Men DO har valt att inte inleda en tillsyn av anmälan, vilket innebär att de inte kommer undersöka saken närmare.

– Det är inget vi motiverar när vi inte inleder en tillsyn, förklarar DO:s pressansvarig Clas Lundstedt.

DO-anmälan, som hockeypionjären Pia Sterner stod bakom, var något av ett startskott för den stora och infekterade protest mot Ishockeyförbundet som Damkronorna just nu är inne i.

DO-anmälan mot Svenska fotbollförbundet är dock fortfarande aktuell. Där har Svff fram till 6 september på sig att skicka underlag till DO för vidare granskning.

I dag träffades representanter för Damkronorna och Ishockeyförbundet för första gången sedan spelarbojkotten. Båda parterna var nöjda med mötet och en ny träff är planerad till nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer