Generalsekreterare Tommy Boustedt utlovar ersättning för förlorad inkomst. Nya samtal mellan parterna väntas redan i nästa vecka. Foto: TT

Efter krismötet mellan Damkronorna och förbundet: ”Lovar att lösa ersättningsfrågan”

Uppdaterad
Publicerad

Det första mötet mellan representanter för Damkronorna och Svenska ishockeyförbundet har nu hållits.
Ett positivt möte, enligt Tommy Boustedt – som nu lovar att frågan om förlorad arbetsersättning kommer att lösas.
– Den frågan kommer att lösas, slår han fast.

I dag möttest representanter från Svenska ishockeyförbundet och Damkronorna för första gången sedan spelarna förra veckan gick ut i strejk, som protest mot för dåliga villkor och för dålig respekt från Svenska ishockeyförbundet.

Och enligt förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt var det ett positivt möte.

– Rent allmänt var det konstruktivt och bra. Det var många bra frågor från dem och jag hoppas att vi klarade av att svara på ett lika bra sätt som frågorna var konstruerade. Men enligt representanterna från Sico (spelarfacket) var de nöjda med svaren så länge, men än så länge har vi inget färdigt avtal, säger Boustedt till SVT Sport, och fortsätter:

– Sico fick i uppdrag att gå hem och fila på ett förslag till ett treårigt avtal. Och det är ju oerhört viktigt för framtiden, både för tjejerna givetvis, men också för förbundet och för svensk ishockey.

”Frågan kommer att lösas”

Spelarfacket ska alltså nästa vecka komma med ett förslag till ett treårigt avtal. Men redan nu kan Tommy Boustedt lova att en fråga kommer att lösas:

– En viktig fråga var ju tjejernas förlorade arbetsinkomst, och det kom vi fram till att vi ska lösa. Så den frågan bockades så att säga av under mötet, säger han.

Så ni kommer att ersätta dem för de pengar de förlorar på att spela i landslaget?

– Ja, på något sätt. Vi är ju många parter i det här, men vi lovade att se till att den frågan kommer att lösas.

Vilka mer brännande frågor känner ni måste lösas den närmaste tiden?

– Det handlar ju om försäkringar, utrustning, planering, inställning, bemötande och så vidare. Det är lite olika saker. Jag vill inte säga för mycket, för jag vet inte vad Sico kommer att skriva i sitt avtalsförslag. Men de återkommer på vårt inbokade möte nästa vecka.

Boustedt kan inte säga när frågan kommer att lösas, men är helt klart positiv:

– Jag tycker att vi är nära varandra i alla de frågor som togs upp, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer