Svenska ishockeyförbundet och Spelarfacket, Sico, ska träffas. Foto: TT/Bildbyrån

Förbundet och Damkronorna i krismöte

Publicerad

För en vecka sedan gick 43 spelare i Damkronorna ut i ett öppet brev där de deklarerade att en landslagsbojkott inletts efter stort missnöje mot Svenska ishockeyförbundet.
I morgon ska nu parterna träffas för första gången, uppger Expressen.
– Vi vill bara ses och ha ett inledande möte, säger Sico:s representant Klara Stenberg till tidningen.

Det var i förra veckan som spelarna gick ut i bojkott inför kommande landslagsläger.

De 43 spelarna som står bakom pekar på flera punkter där de tycker att Svenska ishockeyförbundet inte tar dem på allvar.

– Det har funnits en lång irritation och frustration och när många kände att de inte ville åka och spela med landslaget, då kände vi att det inte stod rätt till, för det är egentligen det mest ärofyllda man kan göra, sa Erika Grahm till SVT Sport igår.

Bekräftar möte

En av punkterna handlar om den förlorade arbetsinkomsten vid en landslagssamling.

Efter sex dagars tystnad gick ordföranden i Svenska ishockeyförbundet i går ut i media och pratade för första gången. Och redan i dag kommer alltså beskedet att parterna ska mötas, rapporterar Expressen.

Sico:s representant Klara Stenberg bekräftar till tidningen att mötet kommer ske under torsdagen.

– Det är mellan Sif och Sico. Spelarna är ju Sico så det är klart att vi är där. I nuläget kan jag inte säga något om det. Vi vill bara ses och ha ett inledande möte, säger hon till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer