Efter fula tacklingen – Arvidsson kan bli borta året ut

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Arvidsson spelade sin 300:e NHL-match natten till söndag. Men något firande blev det inte. Nashvilles svenska forward fick en ful crosschecking i ryggen av St Louis Robert Bortuzzo – och kommer bli borta fyra till sex veckor på grund av en underkroppskada.

Nashville bortavann mot mästarlaget St Louis med 4-2. Men för Arvidsson blev inte kvällen som förväntat.

Efter att ha stått bakom en assist till Filip Forsbergs ledningsmål bara 20 sekunder efter nedsläpp, fick Arvidsson minuter senare lämna isen skadad.

Anledningen: Bluesbacken Robert Bortuzzo hade först tacklat in honom i målburen med klubban och sedan när den svenske forwarden försökte resa på sig tryckte Bortuzzo till honom igen, en oblygsam crosschecking i ryggen.

– Det är en ful tackling, sade Nashvilles tränare Peter Laviolette till tidningen Tennessean efter matchen.

Blir borta fyra till sex veckor

Bortuzzo fick två minuter i utvisningsbåset medan Arvidsson tvingades lämna isen. Nu kommer beskedet att svenska 26-åringen kan bli borta året ut.

”Som ett resultat av crosscheckingen i första perioden i gårdagens match kommer Viktor Arvidsson att missa fyra till sex veckor med en underkroppsskada”, skriver Nashville på Twitter.

Arvidsson har gjort 15 poäng på 22 matcher den här säsongen.

”Medvetet försök till att skada en spelare”

Robert Bortuzzo kallades till ett hearing efter incidenten och beslut har nu tagits att backen stängs av i fyra matcher för förseelsen. Han ska också böta motsvarande cirka 644 000 kronor.

Tilltaget får Sportsnets expert, den före detta kanadensiska stjärnmålvakten Corey Hirsch, att reagera:

”Den andra (crosscheckingen) är riktigt elak. Han vet att han kommer bli utvisad, tittar på domaren och gör det igen. Det är ett medvetet försök till att skada en spelare. Han tror att han kan göra vad han vill eftersom han vet att han kommer att visas ut”, skriver Hirsch på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.