Wakefield hann bara spela två matcher för Brynäs innan hon skadades. Foto: Bildbyrån

Efter hjärnskakningen: Brynäs-stjärnans comeback osäker

Uppdaterad
Publicerad

Inför säsongen värvade storsatsande Brynäs en av världens bästa spelare, Jennifer Wakefield, från guldlaget Luleå. Men redan i sin andra match åkte hon på en hjärnskakning. Två veckor senare är det fortfarande osäkert när hon kan börja spela igen.
– Statusen är oförändrad. Med huvudskador vet man inte hur lång tid det tar, säger tränaren Magnus Carlsson till SVT Sport.

Wakefields hjärnskakning, ihop med skador och sjukdomar på flera andra spelare, har slagit hårt mot Brynäs. Men Carlsson betonar att det får ta den tid det tar.

– Det är hennes hälsa man tänker på först och främst. Det är tredje hjärnskakningen så man vill vara väldigt försiktig. Det är inget roligt att ha att göra med, bara i den här klubben har vi har sett att Daniel Paille har fått sluta och Jonathan Granström har fortfarande sviter från förra året.

”Vi tappar kraft”

Han medger att Wakefields skada är ett hårt slag mot laget.
– Det betyder mycket att hon är borta. Hon skulle tillföra otroligt mycket spets. Så vi tappar mycket poäng, vi tappar kraft, men då får andra kliva fram i stället.

Efter fjolårets missräkning storsatsade Brynäs. Magnus Carlsson blev ny huvudtränare, meriterade Nanna Jansson blev assisterande, Erika Grahm verksamhetsutvecklare och lagkapten och Luleås stjärna Jennifer Wakefield värvades. Men skadorna tog hårt på en redan tunn trupp. Under flera matcher i höst har laget gått runt på 10-12 spelare, bara två kedjor.

”Krigar som satan”

– Tjejerna krigar som satan men det är jobbigt för kropp och hvuud. Men det går inte att lägga sig ner och dö utan vi kämpar på, säger Carlsson som ändå ser förhoppningsfullt på fortsättningen.

– Wilma Carlsson är tillbaka nu och vi har fått förstärkning av en ny kanadensiska, Kayla Gardner. Hon spelar nu på lördag första gången. Vi har haft otur med så många skador samtidigt, men det är i februari till april vi ska vara som bäst.

På både lördag och söndag möter Brynäs Linköping. Söndagens match sänds i SVT:s Sportstudion.

– Förhoppningen är att vinna båda två. Nu när vi får in lite folk har vi goda chanser att vinna, säger Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer