Efter matchstraffet – Höglander får spela i bronsmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Juniorkronornas poängkung Nils Höglander fick matchstraff i semifinalen mot Ryssland i går.

Men nu är 19-åringen spelklar till dagens bronsmatch mot Finland.

Det bekräftar förbundskapten Tomas Montén för Aftonbladet.

Nils Höglanders semifinal blev en kort sådan. Efter 4.22 in i den första perioden blev juniorkronornas stjärnforward ålagd med matchstraff efter en armbåge upp mot huvudet på den ryske lagkaptenen Denisenko. Den unge Röglespelaren riskerade efter tacklingen att missa dagens bronsmatch mot Finland men nu bekräftar förbundskapten Tomas Montén till Aftobladet att Höglander spelar i eftermiddag.

– Kul att ”Nisse” får chans till revansch och en chans att hjälpa laget till en medalj, säger Tomas Montén till Aftonbladet.

JVM i ishockey

Beskedet kommer efter att IIHF har granskat alla tveksamma situationer efter gårdagens två semifinaler och enligt Aftonbladet frias nu alltså Nils Höglander från vidare avstängning.

Tillsammans med kedjekamraten Samuel Fagemo har Höglander varit Sveriges mest potenta offensiva hot och har hittills lyckats skramla ihop 10 (5+5) poäng i turneringen.

Sveriges bronsmatch mot Finland sänds i SVT2 och sändningen börjar 14.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet