Garnet Hathaway i bråk med Erik Gudbranson. Foto: TT

Spottade på motståndare – stängs av tre matcher

Uppdaterad
Publicerad

Washington Capitals forward Garnet Hathaway skickade iväg en spottloska mot Anaheims back Erik Gudbranson i lagens möte i förrgår och fick matchstraff.

I dag föll domen: Hathaway stängs av tre matcher och tvingas böta drygt 240 000 kronor.

Det brukar vara Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström som är rubrikmakarna när Washington spelar.

I matchen mot Anaheim var det i stället den betydligt mer anonyme Garnet Hathaway som stal rubrikerna – på ett mindre smickrande sätt.

I slutet av matchen brakade han ihop med Erik Gudbranson och efter att ha fått ett slag mot sig svarade Hathaway med en spottloska.

Enligt AP har Hathaway bett om ursäkt efter matchen. Han kommer att missa matcherna mot New York Rangers, Vancouver Canucks och Florida Panthers.

– Olyckligtvis kom det spott ut ur min mun efter att jag blev slagen och han fick den på sig. Sånt har ingen plats på en hockeyrink, det var i stridens hetta. Du planerar inte en sån sak i ditt huvud, det var en snabb reaktion, sa Hathaway i måndags enligt AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.