Här avgör Elias Pettersson mot Los Angeles med sitt 3-2-mål. Svenskrookiens 13:e fullträff för säsongen innebar att hans Vancouver bröt en dyster svit. Matchen slutade 4-2. Foto: TT Bild

Elias Pettersson avgjorde mot Los Angeles

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson blev matchhjälte när Vancouver Canucks besegrade Los Angeles Kings på bortaplan med 4-2. Segern innebar att Vancouver satte stopp för en åtta matcher lång förlustsvit.

Den svenske rookien gjorde ett mål och en assist i Vancouvers segermatch mot Los Angeles. Efter att ha brutit en Los Angeles-pass i offensiv zon tog han några skär in i banan och drog snyggt in pucken i det högra hörnet.

Målet betydde 3-2 till Vancouver och var Petterssons 13:e för säsongen. Dessförinnan hade Pettersson passat på att få en assist till Sam Gagners 2-1-mål i power play.

Genom de två poängen blev 20-årige Pettersson även utsedd till en av matchens tre stjärnor.

– Det är alltid kul att göra det avgörande målet. Vi hade för många förluster i rad, så det är skönt att vara tillbaka på den vinnande sidan. Vi spelade bra i kväll, säger Pettersson till Vancouers twitterkonto.

I Los Angeles stod Carl Hagelin och Adrian Kempe för varsin assist när de passade fram till Matt Luffs 2-2-mål.

NHL

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

2 - 4

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

0-0, 2-2, 0-2
STAPLES Center, Los Angeles
Publik: 17725

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.