Johnssons succé – gjorde hattrick på en period

Andreas Johnsson mer än fördubblade sin målskörd för säsongen när han satte hälften av Torontos mål mot Philadelphia. NHL-mötet slutade 6–0 till kanadensarna.

Svensken inledde målregnet genom att ösa in 1–0 redan i femte minuten. Och en och en halv minut senare bröt han Philadelphia, gled fram och tryckte in 2–0 helt på egen hand.

Patrick Marleau fyllde på med 3–0, och sedan gjorde Johnsson en ny brytning och kunde oassisterad fullborda ett hattrick med mindre än 13 minuter spelade.

– Det kändes overkligt, säger svensken i en intervju som lagts upp på Youtube efter matchen.

– Det är svårt att förklara – första målet, andra målet, plötsligt tredje målet. Jag bara: Vad är det som händer??

Slutresultatet fastställdes sedan via mål av Josh Leivo och John Tavares i andra perioden.

Totalt är Gävlesonen Johnsson nu uppe i fem mål under NHL-säsongen. Efter hattricket hoppas han att poängplockandet ska få fart.

– De senaste matcherna har jag haft chanser men missat typ allt, säger han.

– Så känslan att jag kan göra en dragning och sätta den stärker mitt självförtroende.