Erik Gustafsson jublar efter sitt 2-1-mål mot Minnesota. Foto: TT

Erik Gustafsson avgjorde för Chicago

Uppdaterad
Publicerad

Erik Gustafsson blev stor hjälte för sitt Chicago Blackhawks när de besegrade Minnesota Wild på bortaplan. Gustafsson gjorde två mål i segern – det sista kom 1.19 in i förlängningen och innebar seger för Chicago.

Erik Gustafsson blev tvåmålsskytt för Chicago i natt. Det första målet innebar 2-1 och kom i den andra perioden. Chicagos ledning höll sig tills det återstod drygt tre minuter av matchen när Victor Rask kvitterade med sitt första mål för Minnesota.

Sedan avgjorde alltså Gustafsson med ett slagskott i powerplay efter 1.19 in i förlängingen, backens tionde mål för säsongen.

– Även om jag inte gör mål, så behövde vi vinna, det är det viktigaste just nu, säger Gustafsson efter matchen.

Winnipeg krossade Anaheim

Winnipeg lyckades sätta pucken i mål hela sex gånger i första perioden när laget mötte Anaheim på hemmaplan i NHL-ishockeyn.

Därmed sattes ett internt rekord för laget över antal mål gjorda i en och samma period.

Jack Roslovic blev matchens bästa poängplockare med hattrick – hans första i NHL – och en assist. Jakob Silfverberg noteras för en assist för Anaheim.

Matchen slutade 9–3 till kanadensarna.

NHL

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

3 - 4

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

1-0, 0-2, 2-1, 0-1
Xcel Energy Center, Saint Paul, MN
Publik: 19114

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.