Skellefteå tar emot HC Pilsen i CHL-kvarten

Uppdaterad
Publicerad

CHL-slutspelet har nått kvartsfinalerna och tre svenska lag kämpar alltjämt om segern: Frölunda, Malmö och Skellefteå. Men de har tufft motstånd.

– Får vi se två svensklag i semifinal ska vi vara väldigt glada, säger SVT:s expert Jonas Andersson inför kvällens slutspelsmatcher.

Frölunda och Skellefteå tog sig båda vidare från åttondelen med minsta möjliga marginal. Malmö hade en lättare resa mot Bern men har fått en svår kvartsfinalmotståndare i Red Bull München.

– Alla de svenska lagen har bra chanser men det blir inte lätt, och det ska det inte vara när det är kvartsfinal, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

”Skellefteå grejar det”

SVT sänder Skellefteås kvartsfinal mot tjeckiska HC Pilsen (även kallat HC Škoda Plzeň) i SVT2 med start 18.00.

– Jag tror att Skellefteå grejar att gå vidare, säger Jonas Andersson om laget som blott ligger på tionde plats i SHL. Skellefteå slog Storhamar i kvarten med sammanlagt 7-6.

”Toppmöte att se fram emot”

Frölunda ställs också mot tjeckiskt motstånd: regerande mästarna Brno.

– Frölunda var riktigt illa ute mot Lugano, men jag tror att Frölunda kommer att vinna sin kvartsfinal mot Brno som är regerande mästare x 2 i Tjeckien. Ett riktigt toppmöte att se fram emot, säger Andersson.

”Överraskat positivt”

Att Malmö Redhawks skulle ta sig så här långt i CHL hade få tippat på förhand. Nu väntar tyska Red Bull München, som Malmö besegrade med hela 6-1 i gruppspelet i mitten av oktober.

– Malmö har överraskat positivt genom hela CHL. München har ett väldigt bra lag. De är jättesvåra på hemmaplan. Där måste Malmö överträffa sig själva men det har de gjort tidigare också.

Inför kvällens tre kvartsfinaler med svenska lag är Jonas Andersson försiktigt positiv.

– Får vi se två svensklag i semifinal ska vi vara väldigt glada – det är risk för att det bara blir ett.

Vilket lag vinner hela turneringen?

– Jag tycker att finska Kärpät har gått från klarhet till klarhet. Det skulle inte förvåna mig om Kärpät i varje fall är en finalmotståndare mot ett svenskt lag.

SVT sänder Skellefteå-Pilsen i SVT1 18.00-20.00 och SVT24 20.00-20.30.

Brno-Frölunda sänds i TV3 Sport och München-Malmö i Viasat Hockey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.