Simon Hjalmarsson och Sebastian Stålberg jublar efter Frölundas 3–3-mål mot Lugano. Foto: Bildbyrån

Här är CHL-kvartsfinalerna

Uppdaterad
Publicerad

Sverige och Tjeckien har flest lag med när CHL-slutspelet drar vidare med kvartsfinaler, Sverige tre och Tjeckien två. Fyra av lagen möter varandra: Skellefteå mot Pilsen och Frölunda mot Brno.

Malmö får tyskt motstånd – Red Bull München.

Det blir tjeckiskt motstånd för både Frölunda och Skellefteå i CHL-kvartsfinalerna. För medan Skellefteå krigade till sig en 3–2-seger mot norska Storhamar, och Frölunda vann knappt mot Lugano, gick både Pilsen och Kometa Brno vidare ganska enkelt på den undre halvan av CHL-lottningen.

Pilsen vann båda sina matcher mot italienska Bolzano (6–1, 6–2) och Kometa Brno vann klart sammanlagt med 10–6 mot finska Tappara.

Finska Kärpät är det enda finska laget kvar i turneringen, laget vann det täta mötet med Zürich med 3–2 (7–6 sammanlagt) och får nu möta Red Bull Salzburg, som slog ut franska Rouen med 5–1 ikväll.

Malmö, som hade 4–1 att gå på från första matchen, höll tätt hela matchen borta mot Bern och vann till sist med 1–0.

Red Bull München vann med 2–0 mot Zug (4–3 sammanlagt) och får nu möta Malmö.

Kvartsfinalerna

Frölunda, Sverige – Kometa Brno, Tjeckien

Skellefteå, Sverige – Pilsen, Tjeckien

Red Bull Salzburg, Österrike – Kärpät, Finland

Malmö, Sverige – Red Bull München

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.