Thomas Rhodin och Pelle Prestberg tar över i Färjestads bås. Foto: Bildbyrån

Färjestad sparkar assisterande tränarna

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad möblerar om i båset inför slutspelet.

De assisterande tränarna i Peter Popovic och Gereon Dahlgren får lämna sina uppdrag och ersätts utav de båda FBK-profilerna, Thomas Rhodin och Pelle Prestberg.

– Oerhört tungt samtal att behöva ta, säger klubbens general manager, Peter Jakobsson.

Färjestad har tre grundseriematcher kvar den här säsongen.

Man parkerar just nu på en åttondeplats i SHL-tabellen och har sex poäng upp till Frölunda, vilket är den enda placeringen man kan komma åt om man vinner två av dessa tre återstående matcher.

Ett grundseriefacit som är långtifrån vad klubben hade för ambitioner inför säsongen.

”Oerhört tungt samtal”

Därefter väntar slutspel och till att börja med en åttondelsfinal. Inför detta meddelar FBK under tisdagskvällen att man väljer att göra förändringar på tränarsidan. De assisterande tränarna i Peter Popovic och Gereon Dahlgren får lämna sina uppdrag.

– Oerhört tunga samtal att behöva ta. Det är två kollegor, människor som också kommit att bli väldigt goda vänner som jag tvingats meddela det här beslutet, säger GM Peter Jakobsson.

Profilerna in i båset

Jakobsson bekräftar också att detta var en lösning som man tänkt göra först till nästa säsong, men att man väljer att agera redan nu inför slutspelets start.

– Vi har ett lag som vi tycker det finns mer i än en åttondeplats, plus att vi inte har fått varken powerplay och boxplay att fungera som vi vill väljer vi att göra förändringen redan nu. Nu har vi tre matcher kvar av seriespelet att sätta allt på plats innan säsongens höjdpunkt kommer.

In i båset på assisterande positioner bakom huvudtränaren Johan Pennerborn kommer de tidigare Färjestadsspelarna, Thomas Rhodin och Pelle Prestberg. Bägge har representerat Färjestad i över 600 matcher i SHL, där Prestberg varit en riktig poängmaskin med 389 poäng på 594 matcher.

Nu ska dessa herrar hjälpa Pennerborn att nå framgångar i det kommande slutspelet.

KLIPP: Tätt matchande i slutet av grundserien för FBK (26/03-21)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.