Berggren efter pungsparken: ”Jag blev chockad”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av kvartsfinalen sparkade Jonatan Berggren en tjeckisk spelare i skrevet. Men han ser ut att klara av en avstängning.

När SVT Sport pratade med Jonatan Berggren efter dagens isträning hade han inte hört någonting om en anmälan. Det var i slutet av matchen som Berggren sparkade Tjeckiens forward Jan Sir framför mål. Enligt Berggren själv var det en olyckshändelse.

– Såklart blev det lite liv på sociala medier, men jag vet själv hur det hände. Det var inte meningen och jag fick en knuff, blev ur balans och så kommer benet olyckligtvis upp och jag träffar honom. Jag vet att det inte var meningen, säger Jonatan Berggren till SVT Sport.

JVM i ishockey

Blev du förvånad över reaktionerna?

– Ja, för att jag kände inte att jag träffade och det gjorde inte han heller.  Sedan när jag satt på bänken och hörde burop och såg mig själv på jumbotronen. Jag blev chockad över vad jag har gjort nu. De filmade vid målet och då såg det värre än vad det var. Tråkigt.

”Göra livet surt”

Jonatan Berggren, som spelar i Skellefteå, är en viktig del i Juniorkronorna. I andrakedjan tillsammans med Oskar Bäck och Nikola Pasic har han på fem matcher gjort fem poäng (1+4).

Sverige är hittills obesegrat i JVM – men i semifinalen blir det betydligt tuffare. Där väntar Ryssland som vann med hela 6–0 mot Kanada i gruppspelet.

– Det ska bli riktigt roligt spela mot Ryssland som är ett bra lag.  Det kan bli en rolig match. Ryssland är mer skickliga och i försvarszon måste vi ligga nära och göra livet surt för ryssarna, säger Jonatan Berggren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet