Förbundskapten Tomas Montén trodde inte att Filip Hållander skulle bli tillgänglig för spel. Foto: Bildbyrån

Tomas Montén: ”Fått känslan att han inte skulle vara redo”

Uppdaterad
Publicerad

Luleås forwardstalang Filip Hållander blev inte uttagen till JVM på grund av ett benbrott tidigare under säsongen. Men i helgen gjorde han en tidig comeback i SHL mitt under det stundande JVM-slutspelet i Tjeckien.

Det var i mitten av september som Filip Hållander drabbades av ett benbrott i bortamatchen mot Örebro. När JVM-truppen tog ut var han inte heller uttagen av förbundskapten Tomas Montén. Men i helgen var han tillbaka i spel då Luleå mötte Färjestad på bortaplan.

– Vi har hela tiden i vår dialog med Luleå fått känslan att han inte skulle vara redo nu. Vi kände att vi inte kunde ta beslutet att ta ut honom så tidigt för då var han inte igång, säger Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén till SVT Sport och fortsätter:

JVM i ishockey

Hade du velat ha honom här just nu?

– Inte just nu. Jag är mycket nöjd.

Tillbaka tidigare

Filip Hållander, som var tänkt att vara en nyckelspelare i JVM, medger till Aftonbladet att situationen är speciell då han kommit tillbaka tidigare än förväntat.

– De hade kontakt med Luleå säkert och ville inte riskera något på ett osäkert kort. Nu i efterhand när jag är tillbaka tidigare än förväntat är det ju en speciell situation. Men jag respekterar deras beslut och gillar läget, säger Hållander.

Går för gruppsegern

Utan Hållander har ändå Juniorkronorna fått en bra start på JVM. Laget har tre raka segrar och i morgon kan man säkra gruppsegern i den avslutande gruppspelsmatchen mot Slovakien.

–Det blir lite bortamatch-stämpel på matchen lite som vi kan förvänta i en kvartsfinal där man inte får någonting gratis. Det gäller att göra sitt jobb, säger Tomas Montén

Är det någonting ni behöver få ordning på?

– Det finns delar i spelet som varit till och från i alla tre matcher. Jag tycker att i dag blir vi inte jättetestade, men det gäller spela ett bra försvars- och anfallsspel. Det vi har kvar är väl att spela en bra match i 60 minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet